Példaképpé váltak

2021.10.09. 11:30

Elismerte büszkeségeinek sportteljesítményét a PTE

A Pécsi Tudományegyetem ünnepséggel tisztelgett a 2020-as Tokiói Olimpián és Paralimpián részt vett jelenlegi és végzett hallgatói előtt.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Idén nyáron nyolc olimpikon, a 2020-as tokiói olimpiai játékokon, és két paralimpikon, a tokiói paralimpián kimagasló teljesítményt nyújtott. A tíz kiváló sportolót többek között az köti össze, hogy mindnyájan a pécsi egyetemen folytatták, vagy jelenleg is végzik tanulmányaikat.

A PTE rektora, Miseta Attila köszöntötte a tokiói szereplésükért, és az eddig elért eredményeikért is ünnepelt sportolókat. Emellett oklevelet, az egyetem pecsétgyűrűjét, illetve egyetemi nyakkendőt kapott Sárosi Laura tollaslabdázó, Krausz Gergely tollaslabdázó, Madarász Dóra asztalteniszező, Major Veronika sportlövő, Iván Bence paraúszó, Cirjenics Miklós cselgáncsozó, Bicsák Bence triatlonos, Pupp Réka cselgáncsozó, Kenderesi Tamás úszó, Konkoly Zsófia paraúszó.

Az ünnepségen beszédet mondott a PSN Zrt. triatlonosa, Bicsák Bence, és Iván Bence paralimpikon is.

– Mindenkinek van egy története, amit érdemes lenne kiemelni – vélekedett Bicsák Bence, aki minden idők legjobb magyar triatlonos eredményét érte el. – Nagyon jó döntés volt, hogy ide jöttem egyetemre, itt minden támogatást megkaptam, amire igazából nem is számítottam. Lassan négy éve végeztem, de most is úgy tekintenek rám, mint egy jelenlegi diákra, ami nagyon jó érzés, és nagyon büszke vagyok rá.

– Sokat kellett tennem ezért a kimagasló szereplésért, és sok mindenről le kellett mondanom. Hogy megérte-e? Igen! Nem cserélném el azt az érzést semmivel, amikor megérkeztünk az olimpiai faluba. Egy életre szóló élmény marad – mondta beszédében Iván Bence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!