hitélet

2021.10.01. 14:42

Férfitalálkozót szervez a Pécsi Egyházmegye

Felföldi László pécsi megyéspüspök lapunk korábbi interjújában a család fontosságát emelte ki, melyen belül komoly szerep hárul az apákra. Mint mondta: Isten a férfinak különleges teremtőerőt adott, aki ha nem él ezzel, akkor elveszíti az élet ízét.

Zs. J.

Ennek erősítésére Férfitalálkozók címmel férfiaknak szóló előadás- és beszélgetéssorozatot indít a Pécsi Egyházmegye. A találkozókat októbertől jövő év májusig tartják, pénteki napokon 18 órai kezdettel az egyházmegye hét városában, köztük Pécsen, Mohácson és Szigetváron.

Egy-egy alkalommal három húszperces előadás hangzik el egy adott témában, és lehetőség nyílik a tapasztalatok, gondolatok megbeszélésére. Az első ilyen Férfitalálkozó témaköre a Férfi mivoltját járja körül, melyet Pécsen október 8-án, Mohácson október 15-én, míg Szigetváron november 26-án rendeznek. A programsorozatban szó lesz később a férfiak munkájáról, a férfi sorsról és jellemről.

A Férfitalálkozóknak Pécsen a Magtár Látogatóközpont, Mohácson az Ifjúsági Centrum, Szigetváron a Szigetvári Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola (volt ferences kolostor) ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!