Postabontás

2021.10.28. 16:32

Kalandosra sikeredett olvasónk vonatozása

Ismét Szombathelyen jártam. Évente kétszer teszem meg ezt az utat, de problémamentesen még sohasem sikerült, írta olvasónk.

bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A reggel 6.45-kor induló vonattal mentem. A vonat pontosan indult, pontosan érkezett.

Ugyan látszott rajta, hogy „uraságtól levetett” a szerelvény, telefontöltési lehetőség nélkül. De ne legyünk telhetetlenek, Dél-Dunántúl elégedjen meg ennyivel.

Útközben gyönyörködtem az őszi táj színkavalkádjában, megelégedetten értem Szombathelyre.Délután a 17.10-es vonat pontosan indult. „Üdvözöljük kedves utasainkat a Szombathelyről Pécsre tartó jártunkon. Következő megálló ...” Ez még többször megismétlődött.

Nagykanizsa előtt aztán jött a kalauz, hogy le kell szállnunk, mert ez a szerelvény nem megy tovább, visszamegy Szombathelyre, de semmi gond, mindjárt jön Pécsről egy vonat, az is visszafordul. A mindjárt jó háromnegyed óra lett, Pécsre egyórás késéssel érkeztünk.

A magyarázat kicsit zavaros volt, de szép lassan kitaláltam az okát. Nagykanizsán a szerelvényeken mozdonyvezető- és kalauzváltás történik. Szerintem az történhetett, hogy a két vonat nem egyforma fajta volt, mindegyik mozdonyvezető csak az indulási szerelvény vezetéséhez értett, tehát vissza kellett fordulniuk.

Ha igaz a feltételezésem, akkor elképesztőnek tartom, hogy ilyen előfordulhat. Hiába, Dél-Dunántúl a MÁV mostohagyereke, a Pécs–Szombathely vonal pedig a legbotrányosabb út. Jó lenne már ezen javítani!

B. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!