csoda!

2021.10.30. 10:20

Úgy tűnik felépül Toruk, a MancsRanch mérgezett kutyusa

Vértócsák fogadták Fejes Rózsát, a Pécs-Patacsi MancsRanch állatfarm alapítóját, tulajdonosát, mikor a napokban belépett az udvarba.

Zs. J.

Forrás: MancsRanch - Facebook

– Gondoltam, hogy nagy a baj. Korábban rögtön hozzám futott Toruk, a nagytestű közép-ázsiai juhászkutyánk, ám most csak lógatta az orrát – emlékezett vissza az eseményekre Fejes Rózsa.

A tulajdonos rögtön hívta az állatorvost, aki megállapította: mérgezés történt. Beadta az életmentő injekciót, és közölte, állatkórházba kell szállítani, annyira súlyos, életveszélyes az állapota. A gyors beavatkozásnak, a kórházi gondoskodásnak, injekcióknak, infúziónak köszönhetően sikerült a jámbor eb életét megmenteni.

A feltételezések szerint biztosra akart menni a méregkeverő, ugyanis az udvarra bedobott pékárut fagyállóval és patkányméreggel itatta át. Mint Fejes Rózsa elmondta, nagy valószínűséggel arra számított, hogy az állatorvos a vértócsákból patkányméregre gyanakszik majd, és ez ellen kezeli az állatot, miközben a másik szer lassan végez a kutyával.

– A környéken jó szándékú, barátságos emberek élnek. Kedvelik az állatainkat. Sokszor hoznak almát, más gyümölcsöt, élelmet számukra – mesélte az állatfarm alapítója, mikor arról kérdeztük, van-e valamilyen rosszakarója. – Kamera az állatfarmunkon még nincs, de most beszerezzük, felszereljük.

A tulajdonos rendőrségi feljelentésen gondolkodott, mikor pénteken egy nem várt hívást kapott. A rendőrségtől keresték, hogy kimennek felvenni a jegyzőkönyvet, mert tudják, hogy a kutya ápolásra szorul, nem lehet egyedül hagyni. Úgy tudjuk, nagy erőkkel keresik a méregkeverőt.

A MancsRanch facebook bejegyzéséből úgy tudjuk, Toruk azóta jobban van, már ételt is elfogadott gazdájától. Reméljük teljesen felépül.

 

 

Szőrnyű tettek

Egy másik állatkínzás is történt a megyénkben. Kökényben egy kiscicát vert meg valaki az elmúlt napokban annyira, hogy a kisállat több csontja, illetve állkapcsa eltörött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!