Megy a gyalázkodás

2021.11.25. 07:00

Hirdetésekben támadja korábbi szövetségeseit a baloldali városvezetés

Miközben Péterffy Attila állítja, a pécsi közbeszéd megtisztításáért küzd, a hozzá köthető Facebook-oldal alpári posztokat oszt meg a polgármester ellenfeleiről.

Vizvári Soma

20210728 Pécs Péterffy Attila, Pécs polgármestere lakossági fórumot tart Fotó: Loffler Péter LP Új Dunántúli Napló DN

Fotó: Loffler Péter

A napokban a pécsi történéseket figyelemmel kísérő Facebook-felhasználók a közösségi oldal hírfolyamát görgetve könnyen belefuthattak egy fizetett hirdetésbe, amely az MSZP-hez köthető helyi propagandaoldal momentumosokat és Bognár Szilviát revolverező cikkét népszerűsítette.

Mélyütés a régi társaknak

A hirdetés finanszírozója a pécsi városvezető koalíciószövetséggel azonos nevet viselő Pécs Jövője Facebook-oldal, az álneves szerző pedig írásában úgy hivatkozik Bognár Szilviára, mint „egy jobb napokat is látott exalpolgármester-asszony”. A cikkben egy bizonyos „londoni bádogemberről” is olvashatunk, ami Pokorádi Gáborra tett utalás lehet, hiszen a momentumos politikus londoni üzleti ügyeit gyakran emlegetik Pécsen.

A várost irányító baloldali szövetség és a Facebook-oldal nevének egyezése aligha véletlen. A rendre durva és személyeskedő politikai tartalmakat megosztó csoport ugyanis ahhoz a Pécs Jövője Egyesülethez tartozik, amelynek elnökségi tagja Schmuck Roland szocialista önkormányzati képviselő. Ismert, a nyáron ez a szervezet indított „ötletbörzét” a kertvárosi kutyafuttatókkal kapcsolatban, miután felmerült, hogy a városvezetés eladná a területeket, amivel lehetőség nyílt volna a beépítésükre.

A baloldali szövetség és a Facebook-­oldal nevének egyezése nem véletlen

Nem ártatlan civilek

A Pécs Jövője Egyesület a civil szervezetek névjegyzékében a következőképpen határozza meg céljait: „Az egyesület célja, hogy elősegítse Pécs város gazdasági, oktatási, kulturális, egészségügyi, környezetvédelmi, állatvédelmi, sport, városképi, infrastrukturális és idegenforgalmi fejlődését. A város gyarapodása érdekében tevékenykedik, hogy legyen Pécsnek jövője. Keresi az együttműködést a különböző hazai és nemzetközi szervezetekkel. Oktatási, képzési, egészségügyi és kulturális programokat, fórumokat szervez. Fontosnak tartja a városban élő nemzetiségek kultúrájának bemutatását, a néphagyományok őrzését és a magyar népi kultúra ápolását. Hozzájárul a város természeti és épített környezeti értékeinek megóvásához és gyarapításához. Elősegíti a kulturált sportolás és a testedzés lehetőségeinek a bővülését. Segítséget nyújt a kulturált állattartás feltételeinek megteremtésében és felhívja a helyi és környező lakosság figyelmét a kulturált állattartás szabályaira.”

Indokolt a kérdés: vajon a baloldali városvezetés politikai ellenfeleinek fizetett Facebook-hirdetésekben való ekézésé melyik cél kategóriájába tartozik a fent idézettek közül?

Rossz helyen söpröget

Péterffy Attila polgármester a következőképpen kommentálta, hogy a napokban Vicze Csillának adott igazat a bíróság vele szemben: „tovább küzdök a tisztább pécsi közbeszédért”.

A söprögetést ezek szerint nem a saját háza táján kezdte, a hozzá köthető Pécs Jövője Egyesület ugyanis nem válogat a verbális eszközökben, ha Péterffyék ellenfeleinek lejáratásáról van szó. Hoppál Péterről például ezzel a kommentárral osztottak meg cikket: „Elgurult a gyógyszer?”. De nem is kell a baloldal nyílt ellenfelének lenni, az elhajlást sem hagyják szó nélkül a Pécs Jövőjénél, és saját szövetségesükbe is bármikor belemarnak. Így tettek, amikor az akkor még Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért Egyesületet „sz..keveréssel” vádolták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!