hitélet

2021.11.21. 12:17

Idén is ünnepi koncerttel készül a Magyar Pünkösdi Egyház

A Magyar Pünkösdi Egyház Reménység Gyülekezete minden év decemberében meghitt hangulatú Gyertyagyújtás koncerttel készül a karácsonyra.

W. K.

A pécsi Kodály Központ kulisszái mögé is betekinthenek a látogatók

Az ünnepi előadást idén már a 14. alkalommal szervezik meg, és ezúttal igazi különlegességgel készülnek: a Gyertyagyújtás koncertet a Pécsi Pásztorkör és a 14 gyülekezetet összefogó Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálat segítségével rendezik meg a Kodály Központban. A tematikus jótékonysági esemény során egy igazi térbeli és időbeli utazásra hívják a közönséget.

Az est a Nemzetek Karácsonya nevet kapta, miután olyan karácsonyi és ünnepi dalokat gyűjtöttek össze a világ számos tájáról, amellyel bemutatják a nemzetek sokszínűségét. A dalokon keresztül egy kis ízelítőt adnak a különböző népek dallamvilágából és karácsonyi hagyományaiból. Az ünnep igazi üzenetét egy idővonalon végighaladva mutatják be, így a régebben keletkezett dallamok mellett modernebbek is elhangzanak a koncerten. Az 50 fős kórus és több mint 35 fős zenekar mellett elismert zenészek és művészek emelik az est színvonalát.

A kilencvenperces rendezvény célja, hogy a jegyvásárlásokból és a további adományokból befolyt teljes összeget a Pécsi Gyermekklinika számára ajánlják fel. Az így összegyűlt támogatást a klinika egy, a csecsemők számára fejlesztett speciális eszközre fordítja, amely az egyik legsúlyosabb urológiai fejlődési rendellenesség kiszűrésében, feltárásában és gyógyításában segíti az orvosok munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!