Régóta várták

2021.11.13. 13:45

Megújult a kirándulók kedvelt célpontja: a Zsírosdombi-kilátó

Átadták a megújított Zsírosdombi-kilátót, melyből a Malomvölgyi Park­erdőre nyílik kilátás.

M. R.

Forrás: Biokom

A kirándulók és túrázók által kedvelt helyszínen álló faépítmény az idő során megrongálódott, bár balesetveszélyes nem volt, a Biokom Nkft. felújításokat végzett a kilátón. A munkálatokról a társaság weboldalán tájékoztatta a lakosokat.

Első körben a Pécshez közelebb eső tónál lévő parkolót tették rendbe, valamint plázst és játszóteret alakítottak ki. Ezeket a munkálatokat augusztus közepére sikerült befejezni. A játszótér sikerének köszönhetően újabb elemmel, egy mérleghintával is bővült a közelmúltban.

Ezt követően a Zsírosdombi-kilátó és annak környezete újult meg, továbbá a kirándulók számára hasznos információkkal szolgáló tájékoztató táblát is kihelyeztek. Új tűzrakóhelyek is készültek, továbbá új fedeles asztalokból és padokból álló garnitúrákat helyeztek el a tavak körül.

A Zsírosdombi-kilátó fából készült építménye Szatyor Győző iparművész tervei alapján készült el 2005-ben. A megújult kilátó és környezete további lehetőségeket ad a túrázók és kiránduló családok számára a szabadtéri időtöltéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!