Jó példákat állítanak

2021.12.11. 14:19

A fiatalok mellett az idősekre is figyelnek Nagypallon

A Német Nemzetiségi Önkormányzat kiemelt feladatának tekinti saját helyi nemzetiségi közössége történeti múltjának, kulturális örökségének feltárásával, megismertetésével kapcsolatos teendőket.

Czine V.

20200527 Vasegerszeg Enyhülés mutatkozik a járványügyi szabályokban, de az idősotthonokban tovább él a kijárási korlátozás és a látogatási tilalom. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Németh Istvánné "Erzsi néni" a Szent Miklós Idősek Otthona ablakából integet

Fotó: Unger Tamás

Döntés született arról, hogy életút-elbeszélés (videófelvétel) készüljön a község múltját, jelenét jól ismerő, saját életével oktató-nevelő, mintát nyújtó személyekkel. 

Az önkormányzat az „Örökség-Kultúra” Oktatási ETudásbázis Szerkesztőségének szakmai csoportjával együttműködési megállapodást kötött, amelynek eredménye, a felvétel, sikeresen megszületett. Az elkészült felvételek bemutathatók lesznek a helyi és a nemzetiségi közösségnek, azon belül is a fiataloknak. Ez a lépés segítséget, lehetőséget nyújt a fiatal nemzedékek számára, hogy újszerű módon juthassanak információhoz a nevelési és oktatási folyamatok során, kérdéseikre választ kapnak, és más szemléletekkel is találkozhatnak. 


A község nemcsak a fiatalok oktatására és fejlesztésére fektet nagy hangsúlyt, de az idősebb nemzedékre is figyelmet szentelnek. Idősek napi rendezvényt tartottak, amelyre meghívták a 60 éven felüli lakosokat. Grátz Erika, polgármester emléklapot adott át a megjelent házassági évfordulójukat ünnepelteknek, a 60, 70, 80 éveseknek, valamint a legidősebbek is köszöntve lettek. Czine V. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!