Egymillió csillag a szegényekért

2021.12.19. 08:01

Gyerekeknek szánt Angyalbatyukat vártak a pécsi Karitász Központban

A pécsi Széchenyi téren is kigyúltak múlt szerdán a szeretet lángjai, amelyeket a Karitász országos kezdeményezése indított útjára – az adventi vásár volt a helyszíne az „Egymillió csillag a szegényekért” programnak, amelyben a rászorulókkal történő szolidaritás vállalására hívja fel a Katolikus Karitász a figyelmet.

Wald Kata

Fotó: Balogh Zoltán

A segélyszervezet országos akciójában idén több mint 200 településen gyúltak ki a szeretet lángjai. 
A Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért akciója 1998-ban Franciaországból indult el. Hazánk 2008-tól vesz részt önállóan ebben a szolidaritás-akcióban. A cél világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. 
 

 

A pécsi programon fellépett a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola diákjaiból álló zenekar, akik csodálatos hangulatú zenei programot állítottak össze erre a különleges alkalomra. – A diákok számos más segélyprogramban is segédkeznek, a jelenleg is tartó Angyalbatyu akcióban is részt vesznek – közölte a Pécsi Egyházmegyei Karitász. 
 

Az adománygyűjtő akció során rászoruló gyerekeknek gyűjtenek ajándékokat – aki adakozni szeretne, nem kell mást tennie, mint keresni egy jó állapotban lévő üres dobozt, eldönteni, hogy hány éves lánynak, vagy fiúnak készül a meglepetés, majd megtölteni a dobozt olyan dolgokkal, aminek egy gyermek örülhet. Ez lehet bármilyen játék, könyv, mesekönyv, színező, de kerülhetnek tisztálkodási szerek is a csomagba, ezen kívül az édesség is olyan ajándék, amit biztos, hogy a gyerekek örömmel fogadnak. Sapka, sál, vagy akár iskolai felszerelések is (füzet, toll, filc, zsírkréta, színes ceruza, vízfesték, tempera stb.) szép ajándékok, kiegészítve egy képeslappal, vagy jókívánsággal, ami szintén örömet szerez a megajándékozottnak. 
A dobozokat a meghirdetett gyűjtőpontokon várták december 19-ig. Pécsett a Karitász Központban fogadták a felajánlásokat, a Janus Pannonius u. 4. szám alatt minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!