Tervek a jövőre

2021.12.17. 17:30

Hagyományt teremtenek a városnapokkal Siklóson

Zs. K.

Elfogadta a képviselő-testület Siklós 2022-re tervezett rendezvénynaptárát. S bár az elmondható, hogy a pandémia miatt egyelőre sok a kérdőjel benne, a főbb események dátumait már kitűzték. A városban megszokott, magas minőségű kulturális rendezvényekkel nemcsak a helyieknek kedveznek, hanem valamennyi program hozzájárul ahhoz is, hogy minél többen legyenek kíváncsiak Siklósra, és a különböző kulturális fesztiválok önálló utazási motivációt jelentsenek, utazási döntést megerősítő szerepük legyen. 

 

– Szándékaink szerint ilyen fajsúlyú eseményé válhatnak a jövőben a Siklósi Városnapok. Mint ismert, 2022-ben ünnepeljük várossá válásunk 45. évfordulóját, önkormányzatunk a háromnapos „Siklós 45”-rendezvénysorozattal készül a jeles évfordulóra. A Siklósi Városnapokkal hagyományt kívánunk teremteni – mondta Riegl Gábor polgármester. A városnapokat a tervek szerint március 31-től április 2-ig rendezik meg. Augusztusban újra láthatjuk a várban a Kinizsi, a nép fia című rockmusicalt, illetve a Siklósi Várfesztivál időpontját is meghatározták, augusztus 12–14-ig elevenedik meg a középkor a várfalak között. 

 

Mint Mojzes Tamás alpolgármester beszámolt róla, szeretnék jövőre folytatni a Térzene Programot, illetve pályázati forrásból a Mária utcai programokra is nagy hangsúlyt fektetnek. Gasztronómiai rendezvényekből sem lesz hiány, és a képzőművészeti események fejlesztése is tervben van országos hírű és színvonalú kiállítások bemutatásával. Folytatódik a Gördülő Dűlők eseménysorozata, és szeptember 3-án rendezik meg az idén nagy sikert aratott Buga Jakab-kerékpártúrát. 

 

Jön a Vince-nap

A jövő évi programokat a megszokottak szerint időben meghirdetik, de azt már biztosan tudhatjuk, hogy a megyei értékek tárházába sorolt Vince-napot január 22-én tartják, hiszen a hagyományok szerint minden évben Vince napján kerül sor a vesszőszentelésre. A nyári, szezonális rendezvények esetében pedig külön figyeltek arra, hogy a térség turisztikailag érdekelt település eseménykínálatával ne ütközzenek a siklósi programok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!