Koronavírus Baranyában

2021.12.08. 16:45

Hét óvodai dolgozó és százhuszonöt kisgyermek került karanténba Pécsett

Újabb gyermekek és dolgozók kapták el a koronavírus-fertőzést az elmúlt napokban Pécsett. Kilenc óvodából összesen 132-en kerültek járványügyi megfigyelés alá.

bama.hu (forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Az Apáczai 1-es, a Budai Nagy Antal utcai, a Buzsáki úti valamint a Közraktár utcai óvodában egy-egy dolgozóról, míg a Nagy Jenő utcai, a Zipernowsky Károly utcai, a Zsolnay Vilmos úti, illetve az Apáczai 3-as óvódákban egy-egy kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A Mezőszél utcai óvodában pedig egy dolgozó és egy kisgyermek kapta kézhez koronavírus-tesztjének pozitív eredményét a napokban.

A hatóság a fertőzöttek környezetében lefolytatott kontaktkutatás eredményeként – a fertőzöttekkel együtt – összesen 7 óvodai dolgozó és 125 kisgyermek esetében rendelt el járványügyi megfigyelést. Valamennyi intézményben elvégezték a fertőzésben érintett helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását a pécsi intézmények továbbra is biztosítani tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!