Magyar Református Szeretetszolgálat

2021.12.29. 15:40

Laptopokkal segítik a tanuló diákokat a járvány időszakában

Ismét meghirdette Digitális ugródeszka-pályázatát hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények számára a Magyar Református Szeretetszolgálat az egyik telekommunikációs szolgáltatóval karöltve.  

Wald Kata

A digitális oktatásra a járványhelyzetben kiemelt figyelem irányul, az online térben zajló oktatás új élethelyzetet teremtett tanároknak, diákoknak, szülőknek egyaránt. Az elmúlt hónapokban az érintett intézmények és a családok számára szükségessé vált a távoktatáshoz elengedhetetlen technikai háttér: a megfelelő internetkapcsolat és a digitális eszközök. Országszerte vannak olyan települések, ahol az iskoláknak szükségük van a távoktatáshoz szükséges eszközparkjuk kibővítésére – ennek elősegítése érdekében hirdetett pályázatot a Magyar Református Szeretetszolgálat az egyik telekommunikációs szolgáltatóval karöltve. 

A felhívás szerint tabletre és laptopra is pályázhatnak azok a felső tagozattal rendelkező iskolák, amelyek jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működnek, vagy társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos helyzetűnek tekinthetők. Minden jelentkező iskola összesen 2 millió forint értékű digitális eszközre adhat be igényt – a kiválasztott legalább három, legfeljebb öt nyertes intézmény tanárai az eszközök mellett a digitális módszertani képzés során elsajátíthatják az eszközök, illetve az oktatási célokat szolgáló programok használatát. 
 

A Magyar Református Szeretetszolgálat célja, hogy segítse azokat a gyermekeket, családokat és oktatási intézményeket, akik, illetve amelyek számára a digitális eszközök adta lehetőségek nehezebben hozzáférhetők. Egy-egy laptop, tablet és internet-hozzáférés ugyanis a fejlődés, tanulás lehetőségét jelenti számukra, mely az egyetlen kitörési pont jövőjük szempontjából. A pályázatok 2022. január 10-ig nyújthatók be. 
 

Fiatal tehetségeket támogatnak
Jövő évben is ötven tehetséges fiatalt támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat a Nyilas Misi-ösztöndíjprogram keretein belül – a nyertes pályázókról december elején született meg a döntés. Az évente meghirdetett lehetőségre olyan magyar és határon túli, magyar nyelvű oktatásban résztvevő 5–12. évfolyamos diákok jelentkezhetnek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban kiemelkedően tehetségesek, és szociálisan hátrányos helyzetűek. – Nem csak anyagi támogatásról szól azonban a program: a pénzbeli segítség mellett mentorok is segítik a programban részt vevő diákokat, többek között a tudatos pénzügyi gazdálkodás, az önmenedzsment és a karrierépítés mikéntjeit is közösen átgondolják az ösztöndíjasokkal – közölte a szeretetszolgálat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!