Start Munkaprogram

2022.01.19. 13:27

Idén is tovább szépülnek Siklós közterei

A Siklósi Városgondnokság munkatársai tavaly a Start Munkaprogramban 20 kültéri padot és 43 parkolót készítettek, illetve közel 700 négyzetméter járdát, utat újítottak meg.

Zs. K.

Képünk illusztráció

Forrás: Siklós Város Önkormányzatának Facebook oldala

A parkoló építéséhez 10 ezer térkövet gyártottak le, emellett elvégezték az évszakos munkákat (síkosságmentesítést, hóeltakarítást, fametszést, segítettek továbbá a rendezvények előkészületeiben, illetve közel 40 hektáron nyírták a füvet). 

 

Hirdi Attila, Siklós városüzemeltetéséért felelős alpolgármestere elmondta, büszke a Városgondnokságra, szépen dolgozott a csapat, a dolgozók színvonalas munkákat végeztek városszerte. 2021-ben a városgondnokság 26 állandó dolgozóval és 28 közfoglalkoztatottal látta el a feladatokat, idén viszont öt közfoglalkoztatott kap alkalmazotti státuszt, ezzel is azt jelzi az önkormányzat, hogy aki jól teljesít, annak mindig van előrelépési lehetősége. 

 

Tavaly egy új munkagép könnyítette meg a dolgozók munkáját, melyet abból a 10 millió forint támogatásból vásároltak, melyet 2020 végén a Belügyminisztérium adott a siklósi önkormányzatnak a kiváló közmunkaprogramért járó elismerés mellé. Ezenkívül év végén egy új autóval is bővült a Városgondnokság gépparkja. Ebben az évben több mint 6 millió forintot fordíthatnak eszközbeszerzésre, illetve a munkakörülmények is javulnak a telephelyen folytatódik a villamoshálózat felújítása. 

 

Jövőre összesen 10 köztéri pad, 10 ezer darab térkő legyártását, közel 40 darab parkoló építését, valamint több mint 600 négyzetméternyi járda, és útszakasz felújítását vállalta a Városgondnokság a Start Munkaprogramban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!