Hova tovább?

2022.02.10. 15:38

Az utolsó nyílt nappal teljes képet kaphattak a pécsi diákok

A felvételi időszak utolsó nyílt napjára várta a középiskolás hallgatókat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara. Az érdeklődő diákok megismerkedhettek az intézménnyel, tájékoztatást kaptak a felvételi eljárásról és a képzésekről is egyaránt.

Móga R.

Forrás: art.pte.hu

A továbbtanulás előtt álló diákok már nem tanakodhatnak sokáig, ugyanis február 15-ig dönteniük kell arról, hogy hol folytatnák tanulmányaikat. Így nem is volt meglepő, hogy az egész napos nyílt napon olyan fiatalok is jelen voltak, akiknek a döntésük még mindig nem végleges, ezért is szerettek volna betekintést nyerni a PTE MK mindennapjaiba. 

 

A napsütésben a Zsolnay Negyedet bejárva az egyik MK-s hallgató vezetésével bemutatták a Művészeti Kar képzési helyszíneit. A folytatásban a látogatók megtudhattak minden fontos információt az ösztöndíjakról, kollégiumról, valamint a külföldi csereprogramokról is. 

 

Választhattak a leendő hallgatók a kínálatból, ugyanis párhuzamos tájékoztatót tartott az intermédia-művész szak, a grafikusművész szak, a tárgyalkotás szak, illetve az alkotóművészet és muzikológia alapszak is. Végül a délutáni órákban nagy sikert aratott a fémműves workshop Rózsa Béla vezetésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!