Rövidülhetnek a beavatkozások

2022.02.16. 14:59

Jó hatással lehet a gyerekek gyógyulására is az új eszköz

Egy modern, igencsak hasznos sebészeti vágó- és érhegesztő generátorral, valamint annak tartozékaival lett gazdagabb a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinika Manuális Tanszéke.

Móga Richárd

Fotó: Csortos Szabolcs

Az új eszközt az OTP Bank Nyrt. alapítványának köszönheti a PTE gyermeksebészete. Használatával számos beavatkozás jelentősen lerövidül és egyszerűsödik. Ráadásul csökken az altatás időtartama, és a lábadozás ideje is.

 

A mintegy 4,5 millió forint értékű sebészeti vágó és érelzáró generátort olyan 

mindennapos műtéteknél is használhatják, mint a vakbél eltávolítása, de legnagyobb jelentősége az összetett hasi-, mellkasi-, nyílt beavatkozások során jelentkezik.

Forrás: Csortos Szabolcs

 

– Alkalmazása során a minimális oldalirányú hőterhelésnek- és szövetkárosodásnak köszönhetően közvetetten a gyermekek gyógyulásának idejére is pozitív hatással lehet. 

Szintén fontos előnye az új berendezésnek, hogy kevesebb testidegen anyagot – sebészeti varróanyagot, öltést – használunk – vélekedett Biró Ede gyermeksebész szakorvos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!