Lesz megoldás

2022.02.01. 16:53

Közterület-felügyelet alakulhat Kozármislenyben

Megtartotta az idei első testületi ülését a város képviselő-testülete, ahol számos olyan napirendi pontról döntöttek a képviselők, ami a város életére jelentős hatással lesz.

Zs. J.

Csatornaberuházást is terveznek a városban (képünk illusztráció)

Forrás: MW

Egy városnak, amely évek óta gyarapszik, bővül, nem várt nehézségekkel is szembe kell néznie, például parkolási gondokkal, közterületen való szemeteléssel. A városvezetés úgy látja, hogy a közrend, köztisztaság betartására, betartatására ildomos lesz a városban felállítani a közterület-felügyeletet, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag elfogadott. Egy másik jelentős beruházásról is szó volt. A városban a Csikósvölgy évek alatt jelentős változáson ment át, zártkerti területből belterületté alakult, ám a városrészben még nem épült ki a szenny­vízhálózat. 

 

Most egy nagyobb beruházásnak köszönhetően ez megoldódik. Mint a testületi ülésen elhangzott, a kormány által támogatott 20 milliárd forintos beruházás Pécs és hét környékbeli települést, köztük Kozármislenyt érinti, illetve ide csatolták a Dráva menti településeket is, ami révén a települések szennyvízvezetékek elvezetését és a csatornahálózat bővítését oldanák meg. 

 

A képviselő-testület ugyancsak döntött a helyi óvoda, bölcsőde nyári zárvatartásáról, ami idén augusztus 1–19-én lesz, illetve a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola körzethatárairól, amibe továbbra is beletartozik a város teljes területe és a szomszédos falvak közül Birján, Szemely, Lothárd, Pécsudvard. Az idei fejlesztésekről a város polgármestere, Biró Károly elmondta, hogy négy-öt új parkolóhely kiépítésére, a Janikovszky utca útburkolatának felújítására, új közparkok és játszóterek kialakítására kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!