Családi programnak is szuper

2022.03.28. 10:36

Csillagászati programokat szerveznek április elején Bólyban

Szinte már hagyománnyá vált.

W. K.

Fotó: Shutterstock

Ismét megrendezik a Csillagászati Hetet Bólyban – több, mint két évnyi, a járványhelyzet okozta kényszerpihenő után április 4-től 9-ig különleges előadásokkal, látványos fotókiállítással, műszerbemutatóval és gömbvázas vetítésekkel várja az érdeklődőket a bólyi DRACO Csillagászati Egyesület. 

 

A Csillagászati Héten hétfőtől péntekig minden délután planetáriumi bemutatókat, film­vetítéseket tartanak, de a Nap megfigyelése, játszóház is része a programnak. Színvonalas előadásokat is hallhatnak az érdeklődők, amelyet, jó idő esetén, távcsöves bemutató követ az Erzsébet Vigadó udvarában, vagy Békáspusztán a BöZsi Csillagdában. 

 

– A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz Schmall Rafael „A legendák földjén” című fotókiállítása, valamint a csillagászat és űrkutatás témakörével foglalkozó bélyeg- és elsőnapi borítékgyűjtemény-kiállítás, műszerbemutató, meteor-, geológiai- és őslénytani gyűjtemények – közölte az Erzsébet Vigadó. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!