Hurrá!

2022.03.17. 08:52

Megújult az egerági iskola tornaterme

Az ünnepi megemlékezést követően tartották meg az avatót.

Zs. K.

Megújult az egerági Arany János Általános Iskola tornaterme, melyet Hargitai János ország­gyűlési képviselő adott át. Mint Petrik Róbert tagintézmény-vezető elmondta, a helyiség teljes körű felújításon esett át, kicserélték a radiátorokat, a villamos vezetékeket, új vizes­blokkokat alakítottak ki, emellett padlószigetelés és teljes aljzatcsere történt. A beruházásra a Pécsi Tankerületi Központ több mint 16 millió forintot nyert a Magyar Falu Program keretében, és további 440 ezer forint önerővel támogatta a berendezés kialakítását is. 

 

– A tornaterem nagyon elhasználódott állapotban volt, hiszen a mindennapos testnevelésóra miatt gyakorlatilag napi 8 órában használjuk. Német nemzetiségi iskolaként pedig nemcsak testnevelést, hanem néptáncot is oktatnak a teremben. 
Pénteken 12 órakor a kultúrházban megtartott március 15-i ünnepség után a meghívott vendégek, többek között a tankerület munkatársai, valamint a beiskolázási körzethez tartozó települések polgármesterei jelenlétében adták át az intézmény megújult tornatermét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!