Olvasni menő

2022.03.14. 16:42

Útjára indult a községben az új szolgálat, a könyvfutár

W. K.

Fotó: Shutterstock

Útjára indította könyvfutár szolgálatát a szászvári Szent István Közösségi Ház a közelmúltban az olvasás népszerűsítése, valamint a helybeliek otthonainak polcain porosodó könyvek megmentése, illetve hasznosítása érdekében.

 

A településen élőkhöz intézett felhívásuk szerint szívesen fogadják a felajánlásokat mindazoktól, akiknek van otthon feleslegessé vált könyvük, vagy olyan, amelyet hely hiányában nem tudnak már hol tárolni. 

 

A könyvfutár ezeket begyűjti, és eljuttatja olyan emberek számára, akik szeretnék újra átélni az olvasás élményét. A szolgáltatás keretein belül a könyvek csereberélhetők is – aki ad egyet, kap is egy számára érdekeset, újdonságnak számítót cserébe.

 

 

A könyvfutárszolgálat alig pár hete indult, és máris szép gyűjtemény érhető el a közösségi házban. Akik mozgásukban korlátozottak, ők telefonon jelezhetik igényüket, és a futár a könyvet házhoz szállítja részükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!