Fesztiválok a láthatáron

2022.03.09. 17:30

Vonzó programokkal telik meg Komló rendezvénynaptára

Elkészült a város idei rendezvénynaptára – mintegy 150 program szerepel a komlói rendezvényi palettán, annak ellenére, hogy a járványhelyzet okozta bizonytalanság következtében nehezen tudnak előre tervezni.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

A nagyrendezvényeken túl ebben az évben is sok színes program gazdagítja Komló kulturális és civil társadalmi életét. A január végi Magyar Kultúra Hetét követő nagyrendezvény Komlón a hagyomány szerint a Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál, amelyet eddig mindig február első hétvégéjén tartottak. A járványhelyzetre tekintettel azonban idén tavaszra, április 30-ára halasztották. 

 

A fesztiválra a csapatok várhatóan március végétől jelentkezhetnek majd, és a terv szerint nem kizárt, hogy a tavaszi időjárást kihasználva ezúttal kültérre is kerülhetnek majd asztalok, így az eddigieknél több társaság mérheti össze tudását. Ugyanezen a hétvégén, vasárnap, május 1-jén a nemzetiségi önkormányzatok rendezésében kerül sor a Nemzetiségi Napra, amellyel egyidőben Komló-Neckartenzlingen testvérkapcsolatának 30 éves évfordulója méltó megünneplésére készül a város. 

 

A nyár is különleges kínálatot tartogat Komlón – május utolsó napjaiban a Városi Gyermeknap nyújt színes programokat, június 4-én pedig a Nemzeti Összetartozás Napja keretében kerül sor a trianoni megemlékezésre. Május 28-án, két év kihagyás után megrendezik a XII. Komló és környéke bányászainak találkozóját, június 9–12. között pedig immár nyolcadik alkalommal várják az amatőr színjátszás legjobbjait a Komlói Amatőr Színházi Találkozóra. Szintén júniusban tartják meg az idén 50 éves évfordulóját ünneplő Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivált. Augusztus 20-án Szent István napja tartalmas családi programot ígér, az augusztusi hétvégeken ismét lesz Street Arts-Utcazene, a Komlói Bányásznapok rendezvénysorozatot megelőző hétvégén pedig a Komlói Bányász Sport Klub sportrendezvényei töltik meg a várost, megemlékezve a komlói sport elmúlt 100 évére. 

 

Szeptember 2-án ér véget a Komló várossá nyilvánításának 70 éves évfordulója – ennek apropóján hagyományőrző, művészeti és szórakoztató programokkal, ünnepségekkel, koncertekkel készülnek a szervezők. Október 1-jén az Idősek napi programon ismét lesz a Komlói Sportközpontban sztárvendég, november végén kezdődik a Borbála Hét, és az adventi sorozat – ezek zárják a 2022. évet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!