Helyi Históriák

2022.05.18. 19:30

A harkányiak nyerték a helytörténeti versenyt

Idén ötödik alkalommal került sor a Helyi Históriák helytörténeti versenyre a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium mesterpedagógusainak, Monostoriné Tóth Gabriellának és Puskásné Blaskovits Ildikónak a szervezésében.

Zs. K.

Forrás: harkanyihirek.hu

Az idei kiírás témája az első világháború volt, illetve Siklós és a siklósi régió kapcsolata a nagy világégéssel. Ebben az évben a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola, a siklósi Kanizsai Dorottya, valamint a Batthyány Kázmér Általános Iskola, továbbá a szalántai, az újpetrei, a beremendi, a nagyharsányi, valamint a szintén siklósi Sztárai Mihály Református Általános Iskola diákjai vettek részt a versenyben. 

A döntőre a siklósi vár lovagtermében került sor, ahol változatos feladatokat (képfelismerés, események csoportosítása, fegyverek felismerése) kaptak a csapatok. Ameddig a zsűri összegezte a pontokat, Régert András, a vár múzeumpedagógusa és történésze tartott figyelemfelkeltő bemutatót az első világháborús fegyverekről. 
 

Az első helyen a harkányi iskola csapata végzett, másodikak lettek a szalántaiak, a Sztárai Mihály Általános Iskola diákjai pedig a harmadik helyezést érték el.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!