Választ kaptunk

2022.05.06. 15:42

Megoldódott a vízhiány Garéban

A Diósviszló ivóvízellátó rendszeren, melyen keresztül Garé település vízellátása is megvalósul május 05-én nyomásesést jeleztek.

bama.hu

Fotó: Shutterstock

Mint arról már tegnap is hírt adtunk Garéban a csütörtöki nap folyamán nem volt víz. Cikkünket Ide Kattintva olvashatják el.

Az esettel kapcsolatban munkatárunk megkereste az illetékes szolgáltatót, akik tájékoztattak minket az esetről.

A BARANYA-VÍZ Zrt. Harkányi Üzemigazgatóság munkatársai ellenőrizték a rendszert. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a diósviszlói kútban lévő szivattyú meghibásodott. A kiemelés során vették észre, hogy a szivattyú kábele leégett. A Dolgozók a szivattyút kiépítették a hibát kijavították, majd visszahelyezték a kútba.

Az első vízhiánnyal kapcsolatos telefonhívás 9:04- perckor érkezett diszpécser szolgálathoz. A vízellátó rendszer feltöltése 15 órakor kezdődött meg.

Tartálykocsis ellátásra azért nem került sor mert a vízhiány időtartalma nem haladta meg a 6 órát. A hiba észlelés és a hibaelhárítási rendjét ellenőrizve mulasztás nem történt.

Sajnálatos módon a működő vízmű-rendszereknél az ilyen jellegű hiba előfordul, de munkatársaink mindent megtesznek azért, hogy a jelentős számú meghibásodásból fogyasztóink minél kevesebbet észleljenek. - tájékoztatott minket a szolgáltató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!