Péterffy-rezsim

2024.05.23. 07:00

Újabb bűnügy: kihallgathatják a Biokom felsővezetését

Szervezetten, előre megfontolt szándékkal és célzatosan téphették le Péterffy Attila pécsi polgármester további regnálása érdekében a nemzeti oldal plakátjait. Az ügyben büntetőfeljelentés született, felsővezetőket is meghallgathatnak.

Bóka Máté Ciprián

Kiváló minőségű kamerafelvétel alapján könnyedén beazonosíthatóak lehetnek azok, akik hétvégén a nemzeti oldal plakátjai sorra tépték le Málomban. Matheovits László, a Fidesz-KDNP-ÖPE képviselőjelöltjének és a polgári oldal pécsi polgármesterjelöltjének, Csizmadia Péter frakcióvezetőjének a plakátjait rongálták meg, miközben érintetlenül hagyták a jelenlegi baloldali rezsim tagjainak a hirdetéseit. Berényi Zoltán, Hird-Vasas-Somogy jobboldali képviselője és képviselőjelöltje is hasonló akcióról számolt be. 

bűnügyi, Pécs. baloldal
Bűnügy a láthatáron: kihallgathatják a Biokom felsővezetését
Fotó: Laufer László

Barkóczi Csaba fideszes képviselő a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy  az elkövetők nem egyszerű vandálok voltak, akik megrongálnak egy-egy plakátot, hanem előre eltervezetten, pontosan feltérképezve a kihelyezett habkartonok fekvését, megfelelő eszközparkkal és felszereltséggel dolgozva haladtak végig a területen. 

A gyanú szerint ugyanis bűnszervezetként, összedolgozva követték el a tettüket, a rendőrség pedig hivatalból eljárást indított az újabb bűnügy felderítése érdekében

Barkóczi hozzátette: a körülményeket mérlegelve kezdeményezni fogják a Biokom három vezetőjének – az ügyvezetőnek, a cég stratégiai igazgatójának és a közfoglalkoztatásért felelős vezetőnek – tanúként történő meghallgatását az ügyben, bízva abban, hogy információikkal hozzájárulhatnak a nyomozás további sikeres előrehaladásához.

Érdekes adalék, hogy éppen a napokban járkált fel-alá Ispitaalján Auth István DK-s képviselőjelölt a biokomos közfoglalkoztatási vezetővel. Ez az a körzet, ahol Barkóczi Csaba indul el a nemzeti oldal színeiben, s így itt találhatóak meg a plakátjai is. A nemzeti oldal politikusa ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a két személy alaposan szemügyre vette a villanyoszlopokat és közlekedési jelzőtáblákat, és Barkóczi plakátjainak az elhelyezkedését is precízen megfigyelték.  Éppen ezért külön felhívta a figyelmet arra, hogy "kellemetlen" lenne, ha ezek után valami történne a hirdetményeivel, a hétvégén végül esetében erre nem is került sor.  Auth később megpróbált az ügyben magyarázkodni, mintha napvitorlák helyét keresték volna. 

Egyébként egyes, meg nem erősített információink szerint nem kizárt, hogy a városvezetés hirdetményeit is munkaidőben rakosgathatták ki városszerte, holott ilyen jellegű pártfeladatokkal nem lehetne megbízni közpénzből fizetett személyeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!