Tíz millió forintos beruházás

2022.06.17. 18:03

Élet költözhet a Balokány-ligetbe

Zs.J.

Fotó: Löffler Péter

Három hónap alatt új köntösbe öltözött a Balokány-liget egy része. Pénteken a pécsi városháza sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy 2700 virágpalánta, 270 cserje, 14 facsemete elültetésre került sor, létrehoztak egy új játszóteret, a tószínpad előtti nézőteret és a tó körüli teljes sétányt felújították, új nyomvonalú sétányt is kialakítottak. A beruházás tíz millió forintba került.

– A jelenlegi városvezetésnek is kiemelt célja a pécsi közterületek, közparkok felújítása. Tavaly hat parkot sikerült a Biokom segítségével megújítanunk, idén szintén hat megújítása a cél (Balokány, Hamerli park, Melinda park, Égervölgy, Magyar Lajos tömb, Keller János tömb) – mondta Péterffy Attila pécsi polgármester, aki újságírói kérdésre válaszolt a korábbi stranddal kapcsolatban, amit egy fákkal, madarakkal festet paraván takar el a felújított ligettől. A városvezető megemlítette, hogy amint a városnak lesz rá forrása, illetve a jelzálog lekerül a területről, akkor egy alacsonyabb áron visszavásárolnák.

A sajtótájékoztatón a Balokány-liget Egyesület elnöke, Pánovics Attila elmondta, hogy egy folyamatosan látogatott, családbarát liget létrehozása a cél. Tervekről is szó volt, egy könnyűzenei programsorozat indulna a tószínpadon, lehetőség lenne a csónakázásra, és egy büfét is kialakítanának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!