Megemlékezést is tartottak

2022.06.01. 14:59

Szoborral tisztelegnek a támogató emléke előtt Szigetváron

Somló Tamásnak, az LGT egykori énekesének állított szobrot a város önkormányzata.

Mohay R.

Fotó: Berta Zoltán

Az ünnepélyes átadóra megemlékezés alkalmával került sor május 31-én. A Vanyúr István által készített szobor a Vigadó oldalbejárata melletti téren kapott helyet. 

– Mostantól e tér is dr. Somló Tamás nevét viseli – mondta Vass Péter polgármester, a művész ugyanis jogász végzettséggel is rendelkezett. 

Somló a Szigetvári Zeneiskola elkötelezett támogatója volt. Barátjával, Demjén Ferenccel közel húsz éven át adta nevét az intézményért tartott jótékonysági koncertekhez, ahol a jó ügy érdekében ellentételezés nélkül zenéltek és emelték a program hangulatát. 

A keddi ünnepségen a zeneiskola növendékei adtak rövid műsort, a polgármesteri köszöntő után Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész osztotta meg ünnepi gondolatait. Részt vettek a művész családjának tagjai, egykori kollégái, barátai is, többen megosztották egy-egy emléküket Somló Tamásról. Demjén Ferenc és a szobrász, Vanyúr István mellett Solti János, Karácsony János, Frenreisz Károly, Horváth Charlie és Hauer-Vermes Tímea is meghívást kapott, Presser Gábor és Geszti Péter a távolból fejezték ki támogatásukat a szoborállítás kapcsán. Az emlékműsort Bencze Attila vezette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!