Kisebb felújításokat végeznek

2022.07.01. 20:00

A káosz elkerülheti a megyeszékhelyt

A nyár leginkább a kirándulás, a kikapcsolódás ideje, de sokan a kánikula alatt is dolgoznak. A közműszolgáltatók erre az időszakra tervezik a nagyobb beruházásokat, ami a közlekedést is érinti.

Zs. J.

Az iskola befejezésével a szolgáltatók (gáz, víz, áram) erre az időszakra ütemezik a felújítási munkálatok jelentős részét, hogy ne okozzanak nagyobb fennakadást az utakon. Megkerestük a szolgáltatókat, milyen munkálatokat terveznek idén nyáron a baranyai megyeszékhelyen.

Az E.ON-tól azt a választ kaptuk, hogy nagyobb munkálatok nem lesznek. A gázhálózaton a Bálicsi út 51-53-64. szakaszon július 11-én kezdenek el dolgozni, itt a tervek szerint a buszforgalom elterelésére és teljes útzárra is számítani kell, a forgalomkorlátozás július 20-ig lesz érvényben. Az elektromos hálózaton kisebb karbantartási munkákat végeznek, melyek jellemzően félpályás útlezárással vagy egy napra szóló időszakos korlátozással járhatnak. Júliusban a Daru dűlő, Magyarürögi út, a Magnólia utca és a Páfrány utca buszvégállomás felőli szakasza, az Arányosi út, az Akácos sor és Hirden, a Szövőgyár területén terveznek kisebb, forgalmi rend változással nem járó, mindössze az útszegélyt érintő karbantartásokat. Az úttest, a parkolás és a buszközlekedés is érintett lesz, amikor a Sörgyár üzemépületében lévő transzformátor állomástól a Tavasz utca, Rókusalja utca, Xavér utca 19.-ig kisfeszültségű hálózati munkákat végeznek, itt augusztusig tartó karbantartásra és időszakos félpályás lezárásra kell számítani.

A Tettye Forrásház Zrt. víziközmű-hálózatát érintően nem indul nyáron jelentősebb útlezárással járó rekonstrukció; jelenleg csőtöréseket, meghibásodásokat követő kisebb helyreállítási munkák zajlanak. Várhatóan július 4-től végzik a Mártírok útján felmért úthibák garanciális javítását, a munkaterületen félpályás forgalomkorlátozás lesz.

A Biokom NKft. számos helyszínen – időszakos forgalomkorlátozás mellett – a gyalogátkelők, a hosszanti és kézi burkolati jelek festését végzi, illetve csapadékcsatorna-tisztítási munkálatok is zajlanak majd a város számos területén. Megemlítették, hogy az autóbusz-megállók átépítésére az Olympia üzletház, Alkotmány utca, klinikák, Szövetség utca és a sportcsarnoknál kerül sor, míg a kopóréteg cseréjét a Kisflórián utcában, a Szőnyi Ottó utcában végzik el, a Kórház téren a Hungária utcai ágon a gyalogátkelőhely környezetében végeznek munkákat.

Orfű irányába nehézkes a haladás

Jelenleg a Pécs–Abaliget összekötő út 2,8 kilométeres szakaszán, a Magyarürögi út Szigeti út és Fábián Béla út közötti részén dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, ami várhatóan ősz végéig eltart. A felújítás magában foglalja a meglévő burkolat aszfaltrétegének cseréjét, a szükséges helyeken további aszfaltréteg beépítésével a burkolat megerősítését, a szakaszon található buszváró peronok átépítését. Egy másik munka is zajlik a Pécs–Abaliget szakaszon. A felújítás az összekötő út Pécs bel- és külterületi szakaszát érinti az Arányosi út körforgalmú csomópontja és Csemete átjáró (Pécs-délnyugati elkerülő út) utáni, Málomi-árok híd között. A fejlesztés május végén kezdődött, és várhatóan 110 napot vesz igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!