Ifj. Fekete László szervezi a vetélkedőt

2022.07.07. 12:32

Ki húzza el a kamiont, ki pörgeti meg a traktorgumit?

Zs. K.

Szombaton rendezik meg Oroszlón a hagyományos falunapot, amely az idén minden eddiginél izgalmasabb és látványosabb programot kínál, hiszen a faluház mögötti területen 14 órától ifj. Fekete László kilencszeres világbajnok szervezésében Tiszta Erős Ember Nemzetközi Verseny veszi kezdetét. Hét csapat méri össze az erejét: többek között traktorgumi-forgatásban, kamionhúzásban, betongolyó-emelésben, vagy éppen súlycipelésben.

– A célom ezeknek a versenyeknek a megrendezésével az, hogy a fiatalok ne forduljanak a szerek felé, hanem dopping nélkül, tisztán tudják megmutatni az erejüket. Sajnos rajtunk kívül senki nem szervez tiszta versenyt az országban. Az általunk – édesapám és általam – szervezett megmérettetéseken doppingtesztet végeznek minden alkalommal, ezzel is bizonyítva a tiszta versengést – mondta ifj. Fekete László főszervező.

Az oroszlói falunap egyébként már délelőtt 9 órától elkezdődik a főzőversennyel, ebéd után pedig 13 órától ünnepi szentmisére várják a résztvevőket a katolikus templomba. A gyerekeket légvár és foglalkozások várják a faluház mögötti területen. Mindeközben fellép a Magyarhertelendi Bordalkör, a Komló Csillag Mazsorett Egyesület, Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara, Papp Attila, a CS.Í.T. zenekar énekese, továbbá lesz birkózó-, katonai és repülőgépmodell-bemutató is.

Este hattól a Kredenc Együttes, Annamary, majd Jessy szórakoztatja a közönséget, 21 órától az utcabálon a Mázai Trió adja a talpalávalót. Az esti tűzijátékot 21.30-kor lövik az égre. A programok ingyenesek, mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre.

Szépül a kápolna

Oroszló az utóbbi időszakban sokat fejlődött, a faluház pályázati forrásból és önerőből kívülről-belülről teljesen megújult. Molnár Gábor, Oroszló polgármestere az elmúlt évekre visszatekintve elmondta, korszerűsítették a közvilágítást, kamerarendszert telepítettek, a Magyar Falu Program keretében megújult a ravatalozó, a járdafelújításokat végeztek, most pedig lehetőségük lesz a műemléki védelem alatt álló temetőkápolna állagmegóvó munkáinak elvégzésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában