Számos jótékonykodásban részt vesznek

2022.08.25. 18:31

Ukrán menekültek elhelyezésében, munkahely keresésében segített a pécsi cég

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Több baranyai cég, köztük a pécsi székhelyű HR-Rent Kft., amely az ország egyik legnagyobb HR szolgáltató, a Prohuman stratégiai partnere, is támogatta a pogányi székhelyű Magnus Aircraft Zrt. egyedülálló kezdeményezését, hogy a saját belsőégésű motorral felszerelt kétszemélyes, könnyű repülőgépeel Pogányból kiindulva kilenc országon és az Atlanti-óceánon átrepülve megérkezzenek az USA-ba. 

– Egy innovatív cég vagyunk, szeretünk olyan kezdeményezés mögé állni, ami előrevisz

 – mondta Feleki Attila a pécsi HR-Rent Kft tulajdonos-ügyvezetője. – Dinamikus cégnek tartjuk magunkat, mint a Magnust is, amellyel kapcsolatban állunk, így amikor a kezdeményezésükről hallottunk, nem volt kérdéses, hogy mögéjük állunk.

A pécsi cég nevéhez számos jótékonysági tevékenység köthető, többek között a Lásd a világot autista szemmel Egyesület nyári táborozását segítette, de a Mosolymanó Jótékonysági Központ kezdeményezéseit is támogatta, támogatja. Kevesen tudják a cégről, hogy az ukrán menekültek segítésében is kiveszi részét.

– Ez egy összetettebb folyamat. A harmadik országból érkezők foglalkoztatása egy külön projekt, ezt teljesen átírta az ukrán menekültek ügye. Mint a kormány stratégiai partnere, úgy gondoltuk, hogy részt kell vállalnunk ebben

 – említette a cégvezető.


Egy komoly ukrán kontingens számára sikerült egy időre szállást, munkát találni partnereik segítségével. Mint megtudtuk, nem volt könnyű feladat a nyelvi nehézségek miatt, illetve nemcsak a szállás és munka megteremtése volt fontos, hanem az orvosi ellátás biztosítása is, mivel számos olyan család van az ukrán menekültek között, akinek gyermekei orvosi ellátást igényelnek. Baranyában nagyjából száz ukránt segítettek, országosan ez a szám több százra tehető.
 

– Nehéz volt. Nem csak én voltam úgy, hogy e nemes ügy mögé álljunk, hanem kollégáim és az egész cégcsoport is így gondolta. Büszke vagyok a munkatársaimra, hogy segíteni tudunk

 – mondta az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!