Épül az autópálya is

2022.08.26. 17:01

Már dolgoznak a pécsi reptér fejlesztésén

Polgármesterek, a régiós kormánybiztos és államtitkár részvételével egyeztettek a légikikötő fejlesztéséről a héten.

Bóka Máté

Fotó: Laufer László

A Baranya megyei közgyűlés elnöke, Őri László a közösségi oldalán jelentette be csütörtökön rövid közleményben, hogy már dolgoznak a Pécs-Pogányi Repülőtér modernizálásán, miközben pedig épül az M6-os sztráda a határig.

Mint mondta, a megye gazdasága szempontjából két stratégialiag fontos jó hírt kaptak a héten, egyrészt biztosan befejeződik az M6-os autópálya országhatárig tartó szakaszának építése, valamint elkezdődtek a tárgyalások a pécsi reptér fejlesztéséről. 

Őri László a pogányi reptér kapcsán arra utalt, hogy Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős államtitkár számolt be arról, hogy vannak idők, amikor minden adódó lehetőséget meg kell ragadni és a mostani ilyen: a pécs-pogányi repülőtér régiónk jövőjének kulcsa, hiszen Dél-Dunántúl légi kikötője lehet. 

– A felgyorsult világban az utazásra is egyre kevesebb idő áll rendelkezésre. Aki elérhetőbb, megtalálják! Móring József Attila országgyűlési képviselőtársammal, a Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztossal, a polgármesterekkel, a repülőtér vezetésével, a szakemberekkel a légikikötő fejlesztési lehetőségeiről tárgyaltunk. Bízunk a közös munka sikerében! 

– közölte. 

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tavaly szerzett többségi tulajdont a pogányi repülőteret üzemeltető gazdasági társaságokban, miután közel egymilliárdért megvásárolta a pécsi önkormányzat tulajdonrészének egy részét. Idén februárban pedig azt is bejelentették, hogy állami forrásból több milliárd forintos fejlesztést szeretnének végrehajtani. 

Jól haladnak a munkálatok az M6-os autópálya befejező szakaszán – erről nyár közepén számolhatott be a Bama.hu, miután pályabejáráson vett részt Hargitai János országgyűlési képviselő a sztráda befejező szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!