Változatos tanév elé nézünk

2022.09.01. 14:10

Elstartolt a tanév, érdemes feljegyezni a fontos dátumokat

Elkezdődött az iskola, ami azt jelenti, hogy a következő 10 hónapban kötött napirend szerint élnek a gyermekes családok. Ehhez pedig jó ha ismerjük az idei tanév legfontosabb dátumait.

Fotó: PESTHY MARTON

Borús idővel köszöntött be a tanév, mintha csak éreztetni akarná, hogy új időszak vette kezdetét. Nyilvánvaló, hogy sok szülő aggódik amiatt, hogy az energiaválság hatásai mennyire csapódnak majd le az iskolák működésére, és persze az online oktatás bevezetésétől is többen tartanak. Bár a fenntartók igyekeznek megnyugtatni a családokat, azért néhány példán keresztül láthatjuk, hogy az idei év történéseinek következtében több kihívással kell szembenézniük a vezetőknek.

 A Pannonhalmi Főapátság által fenntartott Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában úgy készülnek fel erre, hogy két hónapig szombaton is lesz oktatás, hogy ezekkel a napokkal a téli szünetet kibővítve spóroljanak a hidegebb napok fűtésén.

 A dráguló élelmiszerárak hatását sem lehet figyelmen kívül hagyni.

 Úgy tudjuk, hogy az egyik pécsi általános iskolában az idei tanévben nem nyitott ki a büfé, nagy valószínűséggel azért, mert nem tudta már a diákok pénztárcájához igazítani az árait.

Amivel viszont biztosan lehet számolni, az a szünetek ideje, a dátumokat mindenképpen érdemes feljegyeznünk. Az őszi szünet október 29-től november 6-ig, a téli szünet december 22-től január 2-ig, a tavaszi szünet pedig 2023 április 6-tól április 11-ig tart. A tanév utolsó tanítási napja június 15 (csütörtök) lesz. A központi írásbeli felvételire december 2-ig lehet majd jelentkezni, az írásbeli vizsgákra pedig január 21-én kerül sor, a szóbeliket pedig február 27-től tartják.

 

A magyar nyelv és irodalom érettségi - azaz az első kötelező tárgy - május 8-án 9 órakor lesz. Az emelt szintű szóbelik június 7-én, a középszintű szóbeli vizsgák pedig 2023 június 19-én kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!