Elengedhetetlen az emelés

2022.09.09. 09:00

Mintegy ötödével drágult meg a temetkezés

Emelkedtek a temetkezéssel kapcsolatos díjak átlagosan mintegy 20 százalékkal Komlón a képviselő-testület legutóbbi ülésén született döntés szerint.

W. K.

– Egy új rendelet megalkotása vált szükségessé, mert a korábbi, 2013-as, a köztemetőről és a temetkezés rendjéről szóló helyi szabályozás mostanra elavulttá vált, egyes pontjai már nem illeszkedtek a vonatkozó törvényhez – vázolta a részleteket Polics József, Komló polgármestere. Hozzátéve, hogy a temetkezési szolgáltatások árai, valamint a többek közt a sírhelyek, urnahelyek stb. bérleti díjait is tartalmazó önkormányzati díjtételek se változtak 2013 óta, viszont az azóta eltelt kilenc évben a piaci árak, valamint az infláció folyamatosan, majd drasztikus mértékben emelkedtek, ezért a köztemető fenntartása, fejlesztése és az üzemeltetés színvonalának megőrzése – adott esetben emelése – érdekében elkerülhetetlenné vált az átlagosan mintegy 20 százalékos emelés. 

A várható bevételnövekedéssel célzottan a köztemető fejlesztését és hatékonyabb fenntartását kívánja a város megvalósítani. 

Az utak, járdák felújítása, a vízvezeték-hálózat bővítése mellett a jövőbeni tervek között elsősorban a hűtőállomány korszerűsítése szerepel, ezen kívül a temető területén található szociális blokkok bővítését is szeretnék valamikor az elkövetkezendő években megvalósítani. – Ha a halálozások száma továbbra is ilyen ütemben emelkedik, akkor a sírkert területének növelése is szükségessé válik pár esztendőn belül, a bővítéshez a szükséges telket pedig már meg is vásárolta az önkormányzat – tette hozzá végül a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!