Lehet ezt szeretni is

2022.09.21. 12:35

Tanulás örömét mutatja be a pécsi fesztivál

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Tizenhárom helyszínen negyvenhét szervezet nyolcvan programja várja az érdeklődőket a Tanuló Város pécsi programjain.  Öt évvel ezelőtt több mint száz szervezet és intézmény fogott össze azért, hogy legyen Tanuló Város Fesztivál a baranyai megyeszékhelyen. Az először megrendezett esemény interaktív tanulási programjai sikerének is köszönhetően 2017. szeptember 18-án Pécs városa átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját, melyhez kapcsolódóan a Pécs város akkori vezetése vállalta, hogy minden esztendőben tanuló fesztivált szervez.

A Nevelők Háza Egyesület - Civil Közösségek Háza a várossal és a Pécsi Tudomány Egyetemmel közösen idén már hatodik alkalommal szervezi meg a Pécsi Tanuló Város Fesztivált, amely szeptember 22-tól szeptember 24-ig tart. A fesztivál fő helyszínei a Széchenyi tér, a Jókai tér és a Civil Közösségek Háza, emellett több résztvevő saját bázisán szervezi meg programját, így összesen tizenhárom helyszínen  negyvenhét szervezet nyolcvan programján vehetnek részt az érdeklődők a fesztivál ideje alatt. A rendezvénybe bekapcsolódik helyszínként a Balokány-liget, ahol szeptember 24-én Zöld Forrás Családi Napot tartanak.

Idén a rendezvénysorozat új programmal is gazdagodott. A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával első alkalommal látogat szeptember 23-án, pénteken Pécsre a Science Shop, mely a Kossuth téren egy 200 négyzetméteres kiállító felületen interaktív eszközök, segítségével szeretné a nagyközönség számára testközelből megismertetni a modern technológia vívmányait.

Ennek révén feltárul előttünk annak valósága, hogy a tudományos ismeretek elsajátítása egyszerre lehet öröm és haszon.

A Pécsi Tanuló Város Fesztivál célja, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét. Az idei fesztiál mottója: Inspiráljuk egymást tanulással. A fesztivál témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények önkéntes felajánlásaiból állították össze a szervezők. A programban kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagy csoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint zenei előadások, divatbemutató, koncertek, táncház és néptánc-bemutatók, valamint különleges tanulási formák megjelenítése teszik színesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!