Fogadják a fohászt

2022.09.21. 12:02

Újabb keresztek újulhatnak meg Komlón

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

A kegyeleti helyek felújítása folyamatos Komlón, az önkormányzat több ütemben végzi a renoválásokat. 

Az utóbbi évek komolyabb beruházásai közül a Mecsekjánosiban található paplak, illetve a Kálvária felújítása tartozott a nagyobb volumenű munkák közé, illetve a teljes Templom tér régi köntösének visszaállítása is az elmúlt időszak eredményei közé sorolható.

A keresztek is sorra újulnak meg a városban. Mint ismeretes, tavaly a kisbattyáni templom közvetlen környezetét állították helyre pályázati forrásból, a felújítás érintette a templom bejárata előtti burkolatot, illetve a projekt keretében a homokkőből készült, porladozó keresztet is lecserélték.

Most pedig a sikondai Erdő fohásza tábla melletti, illetve Kossuth Lajos utcai, azaz a vízmű épületével szemben található kereszt kaphatja vissza régi fényét, egy állami pályázatnak köszönhetően.  

A támogatási kérelmet a Német Nemzetiségi Önkormányzat nyújtotta be - a munkálatokra hárommillió forintot nyertek. A renoválás végeztével mindkét helyszínen egy felújított, régi pompáját idéző kereszt fogadja az arra haladókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!