Érdekes pálos kezdeményezés

2022.10.18. 13:54

A környezetünkről szólnak a klubban vetített filmek

M. R.

Fotó: Shutterstock

A Pálos Lelki Központban havi rendszerességgel tartanak „Teremtésvédelmi filmklub” programot, e hónapban október 18-án, kedden 17.30-kor kerül rá sor a Hunyadi út 70-es szám alatti központ előadó termében.

A filmklub keretében minden hónapban egy-egy ökológiai témájú film kapcsán oszthatják meg az érdeklődők a tapasztalatainkat egymással.

– A vetítések során felfedezzük a teremtés ajándékát és felelősségét, új szempontokat veszünk figyelembe a környezetünkkel való kapcsolódásainkban

 – írják a szervezők.

A vetített környezeti, társadalmi megfontolásokat bemutató filmek a természet és az emberi természet kapcsolatáról szóló magyar és nemzetközi alkotások.

– A keresztény hit alapján közösen gondolkodunk az aktuális cselekvésmintáinkról és az újabb gyakorlatokat is meghallgatjuk és megfontoljuk. Ebben segítségünkre lesznek a keresztény teremtésvédelem tanításai, szövegei és iránymutatásai is – ígérik a pálos filmklub szervezői.

A közös filmnézést követően kiscsoportos témafeldolgozásra, beszélgetésre is lehetőség lesz a klubban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!