Grátz Antal építészmérnök tart előadást

2022.10.25. 17:21

A magyar építészet titkait tárják fel pénteken a Civil Közösségek Házában

Grátz Antal építészmérnök tart előadást „A magyarul olvasható építészet lehetőségei korunkban” címmel a pécsi Civil Közösségek Házában október 28-án, péntek délután 17 órától a Szent István tér 17. szám alatt.

Mohay Réka

Az előadó többek között a magyar népi építészet területén megjelenő művészi motívumokkal, a magyar épületek falain rejlő különleges szimbólumokkal, ősi jelképekkel és a képírás témájában is jártas. A Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület szervezésében megtartott program a Civil Közösségek Háza konferenciatermében lesz látható és hallható.

A meghívott előadó korábban már a hosszúhetényi Hetényi Hétfő Esték programsorozatában is bemutatkozott, ahol a házak és a házasság kapcsolatáról beszélt a vizuális művészetet segítségül hívva. A kulturális érdeklődésű építészmérnököt a magyar nyelvben rejlő különleges kifejezőerő is foglalkoztatja, interdiszciplináris bemutatói során ilyen és ehhez hasonló témákat is érint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!