Kiállításon a jövő mérnökei

2022.10.09. 21:31

A pécsi egyetemi építészképzés is bemutatkozik az idei DesignPécsen

Elstartolt az idei DesignPécs fesztivál, melynek egyik kiemelt témája a Találkozások terei, az ipari tervezés és a design kapcsolata az építészetben. Ennek keretében október 10 és 14 között a pécsi egyetem építészképzése is bemutatkozik MATÉRIA - Építészet, Design, Belsőépítészet című kiállításával.

bama.hu

Automatikusan generált description

Fotó: AS

A pandémiával a közösségi élmények háttérbe szorultak, az önmagunkra és családunkra való figyelés került a középpontba. Viszont most, hogy újra nyitva áll előttünk az élet, ezek a közösségi élmények ismét fontossá váltak. Az Építész Szakmai Intézet hallgatói és oktatói ezt a maguk eszközeivel szeretnék megteremteni a fesztivál ideje alatt. Az építészképzés különlegességét, a bensőséges atmoszférát szeretnék bemutatni a kar aulájába látogatóknak, ahol egy olyan installációt építenek fel, amely nem csak klasszikus kiállításként jelenik meg, hanem maga lesz a találkozási tér is.

A kiállítás anyagai sokszínűek, hiszen számos projekt zajlott az elmúlt években az építészképzés keretein belül, amelyeket most a tartalomhoz illően mutatnak be a fesztiválon. A művészi megközelítést és a társadalmi gondolkodást ötvöző Hello Wood tábor nagyrészt fából készült munkái, a tradicionális, de eltűnőben lévő technika, a kosárfonás is megjelenik a kiállításon. De a hajléktalanság témájával foglalkozó „Lakni kell” projekt keretében létrehozott munkák, valamint egy kilátó és egy játszótér is az installáció részét képezik. Utóbbi egy több éves erdélyi tábor produktumai, amelyet az énlakai embereknek ajándékoztak. A kiállítás részét alkotják a belsőépítész mesterképzés diplomamunkái, valamint a tavalyi Wuhani DesignWeek-en sikerrel szerepelt kiállítási anyagok, amelyek a megújulása, jövőkeresés szemléletével születtek.

Az október 10-én megnyitó MATÉRIA kiállítás olyan, mint egy asztal, ahol különböző designtárgyak foglalnak helyet. Az egy asztalhoz ülés pedig a közelség egyik fokmérője, a közösségi élmény megvalósításának első lépcsőfoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!