Ferenc pápa fogadta a püspököket

2022.10.23. 15:03

A Pécsi Egyházmegye Főpásztora is ellátogatott a Vatikánba

A világ minden tájáról több mint háromszáz, az elmúlt három évben újonnan felszentelt püspök – köztük Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye főpásztora – vett részt a Rómában közelmúltban megrendezett Legio Christi továbbképzésen.

Wald Kata

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Az eseményen – közölte a Pécsi Egyházmegye – a püspökök egyházmegyés, kormányzói, jogi és lelkipásztori vezetésről kaptak aktuális irányelveket. A vatikánba érkező főpásztorokat a Szentatya, Ferenc pápa személyes találkozón fogadta a Vatikánban, az Apostoli Palota Kelemen-termében. 

Mint az a baranyai hívők körében közismert, Felföldi Lászlót Őszentsége, Ferenc pápa 2020. november 18-án nevezte ki pécsi megyés püspökké. 
– Amikor az ember megrendül, az mindig a szív mélyén történik. Számomra ilyen megtapasztalás volt, amikor pap, később pedig, hogy püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Kar tagja lettem. Most itt vagyok együtt azokkal a kollegákkal, társakkal, akikkel a világ legkülönbözőbb tájairól érkeztünk, de ugyanazt a feladatot kaptuk, ugyanaz a Krisztus nézett a szemünkbe, ugyanaz a Krisztus hívott meg bennünket, és ma, újra megerősítve azt mondja mindnyájunknak, hogy: számítok rád, számítok rátok –fogalmazott Felföldi László a Vatikáni Rádió adásában elhangzott interjúban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!