Az utolsó bástya

2022.10.20. 16:48

Barkóczi: Péterffyék tálcán kínálják fel Pécset Gyurcsánynak

Nem maradt visszhang nélkül az, hogy a hét közepén Gyurcsány Ferenc és a DK Pécsen tartott kihelyezett frakcióülést és tagtoborzást. A DK-sok rendezvényén ott volt Péterffy Attila, Pécs polgármestere is.

B. M.

Fotó: Laufer László

– Gyurcsány Ferenc hosszú idő után elszánta magát és elhatározta, hogy megszállja Pécset. Bár az elmúlt években arról kellett beszéljünk, hogy Pécset a Magyar Szocialista Párt egyik utolsó bástyájaként igyekszik uralni és teljes ellenőrzés alatt tartani, a tavaszi választások óta annyira megváltozott a baloldali térfélen a helyzet országosan és helyben is, hogy a korábbi erőviszonyok felborultak – mondta Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy a DK Pécsen tartott több rendezvényt is Gyurcsány Ferenc részvételével.  

Hozzátette: a Demokratikus Koalíció lényegében egyedüli pártként igyekszik a többi baloldali erőt bedarálni és maga mögé utasítani – elsősorban a szocialisták vannak veszélyben – és ennek a folyamatnak a jeleit láthatjuk most Pécsen. 

Szerinte érzékelhető, hogy a szocialisták helyi erős embere, Schmuck Roland bizottsági elnök után maga Péterffy Attila polgármester is elkezdett közeledni Gyurcsány Ferenchez és pártjához. Ennek első lépéseként szerdán a városházán tartott kihelyezett frakcióülést a Demokratikus Koalíció országos szervezete, vezetősége és azon kívülállóként egyedül Péterffy Attila vehetett részt.  

Úgy véli, ez is jól mutatja, hogy a helyben a szocialisták és a polgármester is felismerték, Gyurcsány Ferenc támogatása jelenti számukra a politikai túlélés lehetőségét a jövőben, ezért Pécset tálcán kínálják föl a Demokratikus Koalíció elnökének, Gyurcsány Ferencnek.

A DK-s pártelnök nemrég a szentlőrinci lobbipartin találkozott Péterffy Attilával, holott korábban inkább háttérből mozgatta a szálakat. Emlékezetes volt az a látogatása, amikor a városházára érkezve őt nem a főbejáratnál várta Péterffy, hanem a hátsó bejáratnál, ekkoriban ugyanis éppen az egyik belharc dúlt a városvezető koalíción belül a pozíciókért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!