Ünnep

2022.10.23. 07:00

Forradalom: megyeszerte megemlékeznek a 1956-os hősökre

Baranya több pontján is ünnepséggel emlékeznek meg az 1956-as hőseinkre.

Bama.hu

Fotó: Bujdos Tibor

Ahogy korábban már megírtuk, a Pécsi Tudományegyetem az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából pénteken központi koszorúzási ünnepséget rendezett a PTE ÁJK-KTK campus belső udvarában. A Himnuszt követően dr. Miseta Attila rektor mondott ünnepi köszöntőt, és idézte fel a korabeli történéseket.

A Baranya Megyei Önkormányzat ma, a forradalom évfordulóján három helyszínen is tart megemlékezést, Keszüben, Pécsen és Siklóson is. A megyeszékhelyen a Színháztéren található 1956-os Munkástanács Emlékműnél tart ünnepi beszédet Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi önkormányzati frakcióvezetője.

Keszü – 9 óra

Keszü Község Önkormányzata és a Szent György Lovagrend Baranya Megyei Priorátusa által rendezett megemlékezésen részt vesz Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke. Az eseményen ünnepi beszédet mond, Gulyás Dénes, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc- díjas magyar operaénekes.

Helyszín: Keszü, Szent Anna templom

Időpont: 2022. 10. 23., vasárnap – 9 óra

Pécs – 11 óra

A megyeszékhelyen a Baranyai Munkástanácsok tartanak megemlékezést, melyen ünnepi beszédet mond dr. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi önkormányzati frakcióvezetője

Helyszín: Pécs, Színház tér – 1956-os Munkácstanács Emlékmű

Időpont: 2022. 10. 23., vasárnap – 11 óra  

Siklós – 17 óra

Őri László ünnepi beszédet mond Siklóson, a Baranya Megyei Önkormányzat és Siklós Város Önkormányzata által rendezett megemlékezésén.   

Helyszín: Siklósi vár - Lovagterem

Időpont: 2022. 10. 23., vasárnap – 17 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!