Lecserélik a lámpákat is

2022.10.24. 16:36

Home office is segíti a falut a spórolásban

Az energiatakarékosságra való törekvés jegyében a közvilágítás korszerűsítését tervezi a mánfai önkormányzat.

W. K.

Fotó: BlurryMe

A beruházáshoz az ajánlatkérés már a nyár folyamán megtörtént, a lehető legmodernebb, legkevesebb energiát fogyasztó LED lámpatestekre cserélnék a meglévőket. Az ügyben napokon belül várható előrelépés - a részletekről a tényleges adatok ismeretében tájékoztatják majd a falu lakosságát.

Az energiatakarékos LED izzók beszerelése az önkormányzati hivatal épületében már megtörtént, a nyitva tartási, valamint az ügyfélfogadási idő pedig, az energiaválságra tekintettel november 1-jétől módosul. Eszerint hétfőnként hosszítottan, 7.30-tól 17.30-ig üzemel a hivatal, kedden és szerdán 16 órakor zárnak, csütörtökönként és péntekenként pedig otthoni munkavégzésre állnak át. Ezeken a napokon a fűtés temperáló üzemmódban működik majd, az időjárásnak megfelelően. Előzetes kalkuláció szerint az intézkedésekkel 25-30 százalékos energiamegtakarítást tud elérni a település. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!