Magyar Falu Program

2022.10.07. 17:44

Több mint ötvenmillió forintból újult meg az almamelléki iskola

Fotó: Nagy Gergely

A Magyar Falu Program keretében megújult az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégium. A munkálatok során új tető héjazatot kaptak az intézmény épületei. A főépületben a folyosó korszerűsítése során cserélték a beltéri ajtókat, a szekrények helyett öltöző fülkék lettek kialakítva. Szintén a főépületben, illetve a kéttantermes épületben új diák- és tanári mosdókat alakítottak ki. A beruházás több mint 50 millió forintos keretből valósult meg. 

Az almamelléki iskolára jellemző a sokszínűség és a folyamatos belső megújulás. Korábban neves pécsi művésztanárok, Lantos Ferenc és Apagyi Mária közreműködésével, 15 éven át szerveztek művészeti alkotótáborokat. 

A sport, a mozgás szeretete a kezdetek óta meghatározó erőt képvisel az intézményben, amelynek mai formája 1978-ban alakult ki. Elsősorban labdarúgókat nevelnek, de a gyerekek megismerkedhetnek az atlétika és a birkózás alapjaival is. Az iskolába ma is, többségében halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak, ahol a kollégiumi elhelyezés számos esetben megóvja őket az állami gondozásba vételtől.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!