Az életben maradáshoz küzdeni kell

2022.11.09. 15:03

A valóságot nem lehet ideálokra cserélni

Az emberi lét kérdéseit feszegető konferenciát tart november 10-én a Pécsi Tudományegyetem Marketing és Turizmus Intézete az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság Marketingtudományi Albizottsággal közös szervezésben.

bama.hu

20221020 Pécs Cleantech – Tiszta technológiák a fenntarthatóság jegyében címmel tartott konferenciát a PTE Műszaki informatikai Kar tegnap szakmai napján a 25 éves jubileumát ünneplő Baranya Megyei Mérnöki Kamara mérnöknapjával közös szervezésben. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló Képen: Szili Katalin miniszterelnöki megbízott

Fotó: Laufer László

Több mint két évtizeddel ezelőtt Hankiss Elemér szociológus felvázolt többféle helyzetet, amelyek nem támogatják az ember jelenlétét a Földön. Az életben maradásunkhoz azonban ezekkel meg kell küzdenünk. A pandémia, a klímahelyzet, a szomszédunkban zajló háború alapjaiban rengette meg életünket. Folyamatosan átalakultak terveink, a döntéseink felett elveszítettük az irányítást, amelyek nem kevés szorongást okoztak. Ezeket a félelmeket, negatív érzelmeket azonban a marketingirodalom sem jeleníti meg, hiszen jobban szeretjük a boldog, pénzt költő vagy semleges, tényközlő szerepet betölteni az ilyen helyzetekben. A valóságot azonban nem lehet ideálokra cserélni. A harcok folyamatosak és sok kérdés fogalmazódik meg az emberi léttel és aktuális fogyasztási szokásainkkal kapcsolatban.

Ezekre a kérdésekre adnak választ az előadók az egyetem közgazdaságtudományi karán megrendezett, reggel 9 órától kezdődő VII. Fogyasztás Interdiszciplináris Szimpóziumon. A rendezvényen személyesen és virtuálisan is lehetséges a részvétel, de regisztrációhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!