Egy tolató autó okozta a galibát

2022.11.10. 18:30

Hetekig nem működött a rendőrlámpa Pécsett, a Komlói úton

Több hét után újra működik a jelzőlámpa a pécsi Komlói úton, a Feketegyémánt tér közelében. Kiderült mi okozta a hibát.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

– A közelben általános iskola van, így rengeteg szülő megy át a zebrán nap mint nap gyermekeikkel. Szerencsére eddig nagyobb baj nem történt, de jó lenne, ha valaki már megoldaná a problémát, hogy az úttesten biztonságban át tudjunk haladni – írta le a problémát az egyik olvasónk a napokban.
Lapunk megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóosztályát, hogy milyen hiba miatt nem működik a jelzőlámba, illetve mi az oka, hogy már több hete nem jelez a jelzőlámpa.

– A Pécsi Meszesi Általános Iskola környezetében (Feketegyémánt téren) az úton kívül, zöldterületen lévő jelzőlámpás vezérlőberendezést, ami egy olyan számítógép, amely a helyszínre szóló vezérlőprogrammal rendelkezik, teljes mértékben összetörte egy tolató autós

 – olvasható abban a levélben amit szerkesztőségünknek megküldött a közút sajtóosztálya.

A levélben továbbá kitértek arra, hogy ennek pótlása már folyamatban van, összeszereltek egy új berendezést, ehhez van még szükség az egyedileg programozott vezérlő modulra a kizárólagos forgalmazótól. Addig is a jelzett kereszteződésben a forgalmi rendet a meglévő közúti jelzőtáblák, a burkolatjelek és a KRESZ vonatkozó előírásai határozzák meg, de gyalogos átkelésre lehetőség van az 50 méternyi távolságra lévő, szintén jelzőlámpás irányítással ellátott gyalogátkelőhelyen is, írta válaszlevelében a Magyar Közút sajtóosztálya. Csütörtök délelőtt megnéztük a helyszínt, és örömmel konstatáltuk, hogy a jelzőlámpa több hét után újra üzemel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!