Több baranyai településen is

2022.11.02. 13:08

Együtt imádkoztak a családok a temetőkben

M. R.

Forrás: Dencsháza Facebook

Mindenszentek napján temetői imádságot tartottak a szigetvári plébánia által ellátott több településen.

– A szigetvári plébánia évek óta végez Mindenszentek ünnepén temető-megáldást ott, ahol igény mutatkozik rá – mondta Rosner Zsolt szigetvári plébános. Ilyenkor közös éneklés, szentírás-olvasás, elmélkedés és imádság után meghinti a plébános szenteltvízzel a sírokat áldás kíséretében.

 – Vannak olyan települések, ahol a katolikus családok szívesen veszik azt, ha egy időben együtt imádsággal kezdhetik a temetőben a szeretteik sírjainál való imádságot. Maga a gyertyagyújtás, ahogyan a harangszó is, az imádságra, elcsendesedésre hív, mi, katolikusok örülünk, ha együtt tehetjük ezt meg

 – mondta a lelkipásztor.

Szigetváron kívül a plébánia zselici területén hat településen, az ormánsági részen két helyen került sor a temető megáldására, Hobolban és Dencsházán.

– Hobolban jöttek össze a legnagyobb számban a hívek, itt több igen aktív katolikus család is él. A dencsházai temető-megáldás pedig azért is volt fontos számunkra, mer itt idén indult újra a katolikus hitoktatás, s nagyon lelkesek az itt élők, pedig Dencsháza területén nincs katolikus templom – tette hozzá Rosner Zsolt plébános.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!