Lemezbemutatót tartottak

2022.11.06. 18:26

Horvát egyházi dallamok csendültek fel Versenden

M. R.

A múlt hét végén Versend horvát önkormányzata, a Pécsi Egyházmegye Horvát Hivatala és a Baranyai Horvátok Szövetsége szervezésében tartották a horvát egyházi kórusok találkozóját és a „Čuj nas, Majko” (Figyelj ránk, Anyánk) című CD-lemez bemutatását Versenden – tette közzé Facebook-oldalán a Horvát Köztársaság Pécsi Főkonzulátusa. 

A program a helyi templom emléktáblájának leleplezésével és megáldásával kezdődött, az egybegyűlteket és a meghívott vendégeket Vršende Marijana Balatinac, a horvát önkormányzat elnöke és Szolga József, a horvátok országgyűlési szóvivője mondta köszöntötte, kérve az egybegyűlteket, hogy a népszámláláson horvátnak vallják magukat. Az eseményen Dušnoki Asszonykórus éneke is megszólalt, az emléktáblát Felföldi László pécsi egyházmegyés püspök áldotta meg, aki a szentmisét vezette Bacsmai László és Tamás Roland papokkal. 

A mise után a templomban a már említett CD bemutatására került sor, amelyet a baranyai kórusok adnak elő Aleksandra Čeliković Cvidrak karnagy vezetésével a „Misije ViT” zenekar tambura és hegedű kíséretével.

A program végén Gugan Ivan, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke és Neven Marčić konzul tanácsos mondott köszönetet.

A CD az Országos Horvát Önkormányzat, a Horvát Köztársaságon kívüli Központi Horvát Állami Hivatal és a Magyar Kormány támogatásának köszönhetően jelent meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!