Tavasszal megkezdődhet a munka

2022.11.05. 18:30

Jövőre megújítják és új funkciókkal töltik meg a városháza előtti főteret Villányban

Tavasszal megkezdődhet a villányi polgármesteri hivatal előtti tér rekonstrukciója, melyre az önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében nyert 100 millió forint támogatást a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése” című pályázatával. Mayer István, Villány polgármestere elmondta, e projekt keretében a városháza előtti főteret rehabilitálják, hiszen itt már balesetveszélyesek a burkolatok.

Rajnai-Zsíros Krisztina

– Azt a koncepciót szeretnénk továbbvinni, amit a zöld város projektnél is alkalmaztunk, tehát nagyobb zöldfelületet szeretnénk, emellett újragondoljuk a Deák Ferenc utca forgalmi rendjét, a városháza és a kormányhivatal mögötti udvart, valamint a városháza előtti teret. A pályázati támogatásból sátrak, pavilonok megvásárlására is lehetőség nyílik a színvonalas, szép környezetű helyi piac kialakításához – mondta Mayer István. 

A főtér fejlesztésére elkészültek a tervek, de még néhány közműegyeztetés, pontosítás hátravan. 

– Bízom benne, hogy novemberben ki tudjuk írni a közbeszerzést a kivitelező kiválasztására, és jövő év elején, a jó idő beköszöntével elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok. Ha minden jól alakul, akkor a 2023-as Vörösbor Fesztiválra elkészülhet a termelői piacnak helyet adó megújult tér – tájékoztatott a városvezető. 

Ezen kívül folyamatban van a Malom-árok mentére tervezett új külterületi út kialakítását célzó beruházás előkészítése is. Az önkormányzat erre szintén a Vidékfejlesztési Program keretében nyert támogatást. Ennek a fejlesztésnek az előkészítése több időt vesz igénybe, de a városvezetés bízik benne, hogy jövő tavasz elejéig elkészülnek a tervek, utána pedig ki tudják írni a közbeszerzést a kivitelező kiválasztására. Az új út a Malom ároknál, a rendezvénytér mellett vezetne, így többek közt rendezvényekkor nem kellene a közlekedőknek a belvároson áthajtaniuk, arra az útra terelődhetne az autós forgalom egy része.

Villányban az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg, megújult a Béke és a Szent István utca, a Baross Gábor utca egy szakasza, elkészültek a Zöld város projekt, amelynek keretében többek között felújították és bővítették a Rendezvénytér melletti játszóteret, rendezték a kiserdő területét, megújult továbbá a könyvtár, a Baross Gábor utca úttestje és járdája közötti zöld terület, az Eislingen tér, az iskola előtt egy új Mandulás teret alakítottak ki. Számos intézményfejlesztés és közterületfejlesztés is növelte a beruházások sorát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!