Elkészült a felújítás

2022.11.13. 21:34

Különleges buszmegállók fogadják az utasokat Szászváron

W. K.

Az egyik megállóban a várkastély látható

Három buszmegálló újult meg Szászváron a LEADER program keretében: az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően két létesítmény Újtelepen, egy pedig Császtában várja az utasokat. A projekt megvalósítását, amelynek költségvetése megközelítette a 2,9 millió forintot, már évek óta tervezi a község, a korábbi várók ugyanis rossz állapotban voltak, mindenképp indokolt volt a csere.

- A megállók különlegessége, hogy Szászvár főbb turisztikai helyszíneiről készült képek díszítik: az egyiken a várkastély, a másikon a strandfürdő, a harmadikon pedig egy részlet a Bányász parkból látható - emelte ki internetes közösségi oldalán közzétett tájékoztatójában Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere.

A megállók mellett a szemétgyűjtőket is felújították, az egyik újtelepihez pedig egy kerékpártároló is került.  

Egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően újabb szemeteskukák és padok is kikerültek a szászvári közterekre. Lakossági kérésnek eleget téve a Templom téren és Császtában,  valamint a Várkastély udvarában kaptak helyet az új ülőalkalmatosságok. Szeméttároló pedig az egyik Császtában lévő, régi buszmegállóhoz, a Közösségi Ház mögé, valamint az általános iskola elé került. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!