Nem értenek egyet

2022.11.05. 10:04

Most nem időszerű a légkondik áthelyezése a pécsi jobboldal szerint

A megyeszékhely jobboldali képviselői egyáltalán nem értenek azzal egyet, hogy most lenne időszerű a városképi arculat miatt a polgárokkal szemben eljárni a légkondicionálók elhelyezése kapcsán –így reagáltak Horváth Tamásnak, a baloldali koalíciót erősítő képviselőnek a szavaira.

B. M.

Pécs vonatkozó rendelkezése szerint a történelmi belváros településrészen „légkondicionáló berendezés kültéri egysége, antenna és egyéb gépészeti berendezés – a tetőn elhelyezett napelempanel és napkollektor kollektorháza kivételével – a telekkel érintkező közterületről látható homlokzaton takaratlanul nem helyezhető el”. A településképről szóló rendelet már egy ideje hatályban van, de például 2020-ban a baloldali önkormányzat is tett módosításokat, ám a minap jelentette csak be Horváth Tamás, a baloldali városvezető koalíciót erősítő tettyei képviselő, hogy a kihelyezett kültéri egységeket át kell helyezni, ha szabálytalan helyen vannak – ez szerinte nem is nagy költség –, és azt tanácsolta a saját körzetében élőknek, hogy érdeklődjenek az önkormányzatnál. 

Mindezt abban az időszakban, amikor sokan inkább a klímát használják fűtésre is, mert az gazdaságosabb lehet, mint gázt használni erre a célra. 

A Fidesz városházi frakciója azonnal közleményben reagált, amiben az állt, hogy „Horváth Tamás gyakorlatilag megfenyegette a Tettye környékén élő pécsieket azzal, hogy a városvezetés ráküldi a hatóságot azokra, akik klímát szereltek fel a házuk, lakásuk homlokzatára. Felszólítjuk a városvezetést, hogy az energiaválság kellős közepén, a tél beállta előtt hagyja békén a pécsieket, ne terrorizálja a Polgármesteri Hivatal azokat, akik klímákkal szeretnének fűteni!” 

Tettye egy része nem tartozik Horváth Tamáshoz, még a Tettye utca eleje sem, de az utcától nyugatra eső területek egy része sem. Ezeken a részéken Topán László, volt momentumos politikus az egyéni képviselő. 

Kővári János (ÖPE), a belváros egyéni képviselője szerint sem időszerű most ezekkel az ügyekkel foglalkozni, és Kővári azt is hozzátette, hogy ő korábban sem értett egyet a szóban forgó rendelkezésnek a napelemek telepítésére vonatkozó részletszabályozásával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!