Sokakat érdekel a konzultáció

2022.11.17. 09:02

Nagy János államtitkár tartott fórumot Siklóson

Országjáró fórumsorozatot indított a FIDESZ–KDNP, hogy a környező polgármesterekkel, aktivistákkal és érdeklődőkkel személyesen is ismertessék az elhibázott uniós politikával kapcsolatos aktuális helyzetet.

Zs. K.

Nyugat-Baranyában szerdán Siklóson tartották a fórumot, ahol Nagy Csaba ország­gyűlési képviselő meghívására Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár volt az előadó. 
Utóbbi elmondta, a nemzeti konzultáció egyelőre nagy érdeklődéssel zajlik, a kérdőíveket november 25-ig kapják meg az állampolgárok, de keddtől már online is kitölthető. Ezzel kapcsolatban elmondta, ismerik az emberek véleményét, a vélemények összegyűjtése viszont lehetőséget biztosít arra, hogy jelezzék Brüsszelnek, hogy itt egy komoly demokratikus ellenállás van a szankciós politikával szemben.
 

– Reménykedünk benne, hogy az Európai Unió vezetői mérlegelni fogják ezt, és kevésbé fogják Magyarországot elítélni, és talán megértik, hogy Magyarország kormányának Magyarország az első 

– fogalmazott. Az uniós forrásokat érintő brüsszeli tárgyalásokról lapunk érdeklődésére elmondta, minden kormányülésen foglalkoznak vele, különböző időpontok vannak, amikor döntés kell, hogy szülessék. Bíznak benne, hogy sikerül megállapodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!