Összejöttek, jót mulattak

2022.11.26. 20:25

Nagyot ünnepelt a szakkollégium

A Romológia és Nevelésszociológia Tanszék oktatói és diákjai 2001-ben úgy határoztak, hogy szakkollégiumot hoznak létre. A közösségnek elsődleges célja volt, hogy összehozza a romológia iránt érdeklődő hallgatókat, majd pedig hogy a támogassa a hátrányos helyzetű főként cigány/roma egyetemistákat tanulmányaik és szakmai, tudományos munkájukban való elmélyülésben.

bama.hu

Az eltelt 20 év alatt közel 150 diák fordult meg a Wlislocki Henrik Szakkollégium közösségében, akik nagy része ma már végzett, PTE alumni diák.

A közelmúltban ezt a húsz évnyi időszakot ünnepelték meg a régi WHSz-es szakkollégistákkal, a jelenlegi szakkollégistákkal, a Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatóival és az alapító Romológia és Nevelésszociológia Tanszék oktatóival közösen.

Az ünneplés során a résztvevőknek volt alkalmuk közösen emlékeket idézni, játszani, finom borokat kóstolni, és a sokszínűségünket ünnepelni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!